Ceasurile Chopard

CEASURI CHOPARD

Fondatorul Louis-Ulysse Chopard a înființat o fabrica de succes pentru ceasuri de buzunar și cronometre în Sonvilier în 1860. Cumpărată ulterior de Karl Scheufele în 1963, Chopard a trecut la producția de ceasuri de bijuterii care au atins apogeul cu ceasul Happy Diamonds din 1976 pentru bărbați. Divizia de ceasuri pentru bărbați este supravegheată astăzi de fiul și copreședintele Karl-Friedrich Scheufele.

În 1860, Louis-Ulysse Chopard, pe atunci în vârstă de 24 de ani, și-a fondat atelierul de ceasornicărie în Sonvilier, în Jura, Elveția. În 1937, firma, condusă până atunci de fiul lui Louis-Ulysse, Paul-Louis, sa mutat la Geneva.

Ultima generație de ceasornicari Chopard a vândut firma familiei Scheufele din Germania în 1963. Familia Scheufele și-a dezvoltat rapid faima folosind numele pentru creațiile sale de bijuterii. Combinând ceasornicaria și bijuteriile, în 1976 Chopard a creat unul dintre ceasurile sale iconice: „Happy Diamonds Watch”, cu un set de diamante în mișcare liberă în jurul cadranului.

În 1985, la inițiativa Carolinei Scheufele, Chopard a prezentat prima sa colecție de bijuterii, numită după ceas: Happy Diamonds. A continuat să facă o mutare de succes în Fine Jewellery în anii ’90.

În 1989, Chopard a deschis primul său magazin dedicat la Viena. Grupul are acum peste 140 de magazine la nivel mondial și nu mai puțin de 1500 de puncte de vânzare.

1996 a marcat o etapă decisivă în strategia orologerească a lui Chopard. Karl-Friedrich Scheufele s-a întors la rădăcini, deschizând Fabrica Chopard din Fleurier, Val-de-Travers. Destinat să găzduiască proiectarea și producția de mișcări de înaltă precizie LUC (numite după fondatorul firmei) Chopard Manufacture face acum parte din cercul foarte restrâns al fabricilor originale de ceasornicarie.

Chopard a fost, de asemenea, foarte implicat de mulți ani în activitatea marilor organizații filantropice. Grupul are parteneriate de lungă durată cu WWF, Fundația Internațională Leucemie José Carreras și Fundația Elton John SIDA.